4 lucruri necesare unei sesiuni de alergat

September 4th, 2013

O alegere ideală de a face mişcare şi de a vă menţine în formă constant este să mergeţi la alergat. Această activitate sportivă nu este de dificultate mare, deoarece voi stabiliţi nivelul de intensitate dorit în funcţie de cât de mult vă propuneţi să alergaţi în momentul respectiv.

 

Dacă nu aveţi o condiţie fizică foarte bună, vă sfătuim să nu alergaţi mult din prima. Începeţi cu un antrenament mai uşor şi lent, iar mai apoi să măriţi ritmul în funcţie de cât vă permite organismul.

 

Însă înainte de sesiunea de alergat este necesar să stabiliţi de ce lucruri aveţi nevoie pentru ca această activitate sportivă să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Haideţi să le descoperim în acest articol.

 

1. Vestimentaţie sport din bumbac 100%

Orice activitate sportivă necesită adoptarea unui echipament de sport potrivit. Pentru alergat, cea mai recomandată vestimentaţie este cea realizată din bumbac, deoarece absoarbe transpiraţia şi oferă libertate de mişcare. Achiziţionaţi un set de haine de sport, pentru a vă simţi în largul vostru atunci când faceţi mişcare.

 

2. Pantofi de sport special pentru alergat

Pe lângă necesitatea unei vestimentaţii potrivite, mai aveţi nevoie de o pereche de adidaşi special pentru alergat. Datorită designului, aceştia asigură confort şi libertate de mişcare pe toată durata antrenamentului. Materialul pantofilor sport este necesar să fie de calitate şi respirabil, mai ales pentru că îi folosim la alergat. Avantajul pantofilor sport este ca au o talpă interioară din spumă sau gel, ideală pentru a asigura un grad de confort maxim.

 

Aşadar nu omiteţi acest pas, pentru a face sport în condiţii cât mai bune.

 Alergat

 

3. Cronometru sau pedometru

Cronometrele şi pedometrele sunt şi ele lucruri importante de luat în calcul în orice activitate sportivă, în special la alergat. Pentru o sesiune de alergat, aceste două instrumente sunt absolut necesare. Dar să le luăm pe rând.

 

Cronometrul este aparatul care înregistrează vitezele şi afişează în mod inteligent timpul, cea mai rapidă rundă de antrenament, dar şi alarma. Unele modele sunt prevăzute cu şnur pentru o prindere sigură  în jurul gâtului, însă există şi cronometre sub formă de ceas, care pot fi purtate pe mână într-un mod practic. Astfel, datorită dimensiunii mici pot fi luate oricând şi oriunde. De asemenea, puteţi înregistra rundele de antrenament pentru a vă îmbunătăţi în permanenţă timpul.

 

Pedometrul este instrumentul ideal pentru alergat. Acesta dispune de un afişaj care vă calculează caloriile consumate şi numărul de paşi efectuaţi. Datorită sistemului special de prindere, îl puteţi prinde de partea superioară a pantalonilor sport, pentru a vă fi mereu la îndemână.

 

Apelaţi la cronometre şi pedometre pentru a vă urmări constant activitatea fizică şi pentru a atinge eficienţa dorită. Pe site vă punem la dispoziţie diverse modele de cronometre şi pedometre în funcţie de scopul urmărit.

 

4. Gadgeturi indispensabile

Pentru alergat vă recomandăm să nu ieşiţi din casă fără telefon sau mp3 player, cu ajutorul căruia să ascultaţi muzica preferată. De asemenea, alergatul reprezintă o activitate sportivă în aer liber şi de aceea, aveţi nevoie de un set de căşti pentru a asculta muzică în voie. Având această activitate de relaxare, veţi observa că veţi depune efort fără să vă daţi seama iar sesiunea de alergat va reprezenta o reală plăcere.

 

Aşadar, asiguraţi-vă că aveţi toate aceste lucruri, pentru ca sesiunea de alergat să fie cât mai plăcută şi relaxantă. Vă dorim spor la alergat!

Share

201total visits,1visits today