5 sfaturi pentru un incepator la sala de sport

May 29th, 2017

Ca incepator poti sa mergi la sala cu senzatia ca esti pregatit, entuziasmul iti va da iluzia ca poti face absolut orice. Adevarul este ca te vei trezi in fata unei multimi de aparate si nu vei sti pe care sa le alegi si care este scopul fiecaruia.

O alta greseala frecvent intalnita printre incepatori este reprezentata de antrenarea doar a unei parti din corp, a unei grupe de muschi pe care doresc sa o dezvolte. Acest lucru va duce la o suprasolicitare a acelor muschi si la o modificare disproportionata a trupului.

Acest articol se adreseaza tuturor celor care vor sa mearga pentru prima data la sala. Afla care sunt cele 5 aspecte de care sa tii cont inainte de a te inscrie la o sala de sport.

Ce trebuie sa stii ca incepator la sala de sport?

  1. Alege un antrenor

Un antrenor te va ghida pe parcursul antrenamentului si te va putea incuraja atunci cand trebuie sa depui ami mult efort. De asemenea, cunoscandu-te in timp, iti va putea face recomandarile pentru exercitiile necesare in cazul in care doresti sa acumulezi o masa musculara mai mare ori daca vrei sa slabesti. Impreuna cu acesta iti poti crea programul de antrenament potrivit organismului tau si vei putea discuta chiar despre alimentatie si suplimentele necesare,

 

  1. Informeaza-te

Inainte de prima vizita la sala e indicat sa iti faci un research pe internet vizavi de exercitiile pe care sa le practici astfel incat sa obtii corpul dorit. Punerea in miscare doar a unei singure grupe de muschi constant va duce la dezvoltarea doar a acelei grupari de muschi. De aceea, e recomandat sa iti creezi un set de exercitii care sa antreneze intregul sistem muscular, urmand a adauga discuri de fitness, in functie de zonele unde doresti sa aplici o presiune mai mare. Astfel, unii muschi vor fi mai solicitati decat altii, dezvoltandu-se mai mult, fara a ii neglija totusi si pe ceilalti. Clipurile video realizate de antrenori cu experienta si articolele scrise de specialisti te vor indruma in acest proces de invatare.

 

  1. Incrie-te intr-un program pentru incepatori

O comunitate sau un program special conceput pentru incepatori te va ajuta sa iti construiesti planul alimentar si de exercitii potrivit pentru tine, te va motiva sa continui si te va ajuta sa inveti cat mai multe despre necesitatea sportului in viata de zi cu zi.

Printre principalele abilitati pe care le vei deprinde se numara perseverenta, ambitia si rabdarea. Vei invata ca rezultatele se vad in timp si ca se mentin doar continuand sa exersezi.

 

  1. Nu renunta!

Vei reusi sa iti sculptezi corpul la care visezi doar ramanand motivat si continuand sa mergi la sala. De asemenea, pentru mentinerea lui e important sa nu renunti. Alege exercitiile care te ajuta sa iti definesti corpul asa cum iti doresti, dar nu ramane ancorat in acelasi program constant. Spre exemplu, daca optezi pentru banda de alergare ca parte din procesul tau de formare, nu incerca sa te rezumi doar la aceasta – alterneaza aparatele si exercitiile.

Foloseste si greutati in exercitiile tale. Daca nu vrei sa iti cresti masa musculara, atunci alege greutati de mici dimensiuni si creste-le treptat, dar doar pentru a iti intari rezistenta musculaturii si pentru a iti defini trupul.

 

Share

939total visits,1visits today