Avantajele tricicletei

June 12th, 2013

Din ce in ce mai multi copii, tineri, adulti si varstnici achizitioneaza biciclete de toate tipurile, dimensiunile si modelele. Tot mai multe piste si locuri special amenajate pentru biciclisti apar in orase si in zonele aditionale, iar acest lucru este foarte bine primit. Mediul inconjurator este mai putin poluat si in acelasi timp, iubitorii de ciclism economisesc timp si bani pedaland.

Dar, de ce sa nu luam in calcul un alt tip de vehicul pe roti si anume: tricicleta pentru adulti. Un mijloc de transport ideal tuturor adultilor, in special varstnicilor si persoanelor cu dizabilitati. Ei, de asemenea, se pot bucura de o plimbare la aer curat, facand miscare si totodata, de recreere.

O tricicleta este definita ca un vehicul cu un reglaj electric avand trei roti. Tricicletele, spre deosebire de biciclete, sunt capabile sa se întretina, necesita mai putin echilibru in plimbare. Acest lucru face ca tricicleta de adulti (de asemenea, cunoscut sub numele de “trikes”), sa fie o alegere populara pentru copii,pentru persoanele cudizabilitati și oricine altcineva care nu vrea sa echilibreze bicicleta atunci cand este oprit la un semafor. Rotile pot fi distribuite pe doua din fata și una în spate, sau invers.

Exista mai multe stiluri de triciclete pentru adulti, pe langa cea verticala șicea care se întinde, sunt triciclete tandem pentru a se potrivi doua sau mai multor persoane. Exista chiar și triciclede pentru adulti cu cutii de marfa integrate care pot transporta obiecte cu greutate de pana la 90 kg.

Beneficii:

• O tricicleta pentru adulti nu necesita combustibil, deci, este economica si usor de intretinut;

• Functioneaza perfect pe un drum mai alunecos si putin accidentat;

• Nu este necesar sa iti pastrezi echilibrul si mai ales nu este nevoie sa-ti ridici picioarele de pe pedale in momentul stationarii;

• Tricicletele pentru adulti le permit persoanelor cu dizabilitati sa faca miscare, sa se deplaseze normal, sa nu depinda de un sofer; le ofera confort si siguranta in pedalare;

• Este foarte eleganta datorita design-ului modern;

• Este un ideal inlocuitor al masinii poluante si costisitoare;

• Este distractiva deoarece o tricicleta pentru adulti o pot pedala mai multe pesoane;

• Este recomandat de medicii specialisti plimbarea cu o tricicleta de adulti mai ales persoanelor cu dizabilitati deoarece miscarea din timpul pedalarii le va intari muschii picioarelor, a mainilor si in plus le dezvolta atentia vizuala;

• Este de asemenea, recomandarea medicilor, cel putin o plimbare cu tricicleta pentru adulti o data pe zi, astfel vei fi mai motivat sa iesi cu familia la o plimbare prin oras fara prea multa cheltuiala;

Tricicletele antice sunt un element de colectie. Exista multe replici și reproduceri de triciclete antice vandute la licitatii șit totodata multe falsuri. Oamenii care colecteaza triciclete sunt pacaliti adesea de vechimea vehiculelor, asa ca trebuie sa fie foarte atenti la ceea ce procura.

In principiu, acest tip de vehicul, este mai mult decat binevenit daca locuiesti intr-un oras mare, aglomerat si poluat. Cu tricicleta pentru adulti poti ajunge in ce parte a orasului vrei intr-un timp scurt fara sa te mai gandesti la rezervorul masinii sau la alte defectiuni tehnice.

Share

25total visits,2visits today