Ce accesorii ai nevoie pentru rugby

June 11th, 2014

Originar din Anglia, rugby este un sport de echipa care necesita o minge de forma ovala. Fiind un sport inrudit cu fotbalul, jucatorii de sex masculin sunt tot mai mult atrasi de aceasta activitate sportiva extrem de dinamica.

 

Pentru amenajarea unui teren de rugby ai nevoie de accesorii rugby si echipamente corespunzatoare care sa ofere cele mai bune conditii de joc. Hai sa vedem ce accesorii sunt necesare in acest sport de echipa!

 

Accesorii antrenament rugby

Orice activitate sportiva necesita in prealabil un antrenament adecvat pentru a obtine pregatirea potrivita. Pentru antrenamentele de rugby iti recomandam sa apelezi la saci de placaj ideali pentru antrenarea partii superioare ale corpului. Acestia sunt confectionati din burete cu duritate mare si umpluti cu nisip, utilizati pentru cresterea fortei musculare ale sportivilor. De asemenea, in antrenamente sunt folosite si pernele de placaj ideale pentru imbunatatirea tehnicilor din joc.

 

rugby

 

Accesorii de teren

Dimensiunile unui teren de joc variaza in functie de suprafata si se incadreaza in aproximativ 100 m lungime si 70 m latime. Terenul este compus din campul de joc si terenurile de tinta. Pe teren este amenajat un spatiu de tinta unde se marcheaza incercarile, specifice acestui tip de joc. Pe liniile de tinta sunt montate portile de rugby denumite butuci, care trebuie sa fie amenajate la o anumita inaltime si distanta fata de sol. Mingea de joc ovala este confectionata din patru panouri din piele sau material sintetic. Constructia este realizata cu scopul de a fi mai usor de prins si sa ofere rezistenta indelungata la conditiile meteo schimbatoare. Fiecare meci este jucat in doua reprize de cate 40 de minute fiecare, cu pauza de 10 minute si se joaca in echipe de cate 15 jucatori.

 

Daca vrei sa amenajezi un teren de rubgy corespunzator, asigura-te mai intai ca detii o suprafata de joc potrivita si apoi apeleaza la accesoriile de teren de care ai nevoie. Cu echipamente profesionale, cu siguranta fiecare jucator se va indrepta spre performanta dorita. Spor la antrenamente!

 

Share

316total visits,1visits today