Ce ar trebui sa stii despre mingi squash

February 14th, 2014

Cu toate ca squash-ul nu este un sport foarte cunoscut in Romania, exista cateva sali de sport care ofera aceasta activitate sportiva. Este un sport dinamic care implica doi sau maxim patru jucatori, jucat intr-o sala si se loveste cu racheta o minge mica de cauciuc. Acesta este asemanator cu tenisul de camp, insa diferenta majora consta in rapiditatea sa.

 

Sportul se practica doar in sala si o ora de squash este destul de costisitoare, probabil acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii nu sunt prea entuziasmati. Pentru a practica acest sport, ai nevoie de imbracaminte lejera si comoda, un echipament squash potrivit compus din racheta si mingi squash.

 

Squash: sport dinamic pentru orice varsta

Orice persoana se poate bucura de o viata activa cu ajutorul acestui sport solicitant. Jucatorii vor experimenta pe un teren squash mult dinamism si miscari rapide, antrenante. Astfel, squash te va ajuta sa te mentii in forma si sa slabesti intr-un ritm rapid.

 

Aceasta activitate sportiva presupune adoptarea unui echipament specific, care este de regula inclus in pretul salii respective. Orice incepator are nevoie de incaltaminte cat mai comoda, deoarece te vei misca repede, o racheta squash, dar si mingi squash.

 

mingi squash

 

Tipuri de mingi squash

Acest sport necesita o minge squash profesionala, de marimea unei mingi tenis de masa, realizata din cauciuc. Mingile sunt marcate cu ajutorul unui punct de vopsea, pentru a se face diferenta intre tipurile de mingi squash existente: punct galben (super slow), punct alb sau verde (slow), punct rosu (medium) si punct albastru (fast). Exista producatori care marcheaza diferit mingile, un bun exemplu fiind marca Dunlop care le ofera nume in functie de nivelul de performanta al utilizatorului.

 

Diametrul lor este de aproximativ 39.5 si 40.5 mm si o greutate care variaza intre 23 si 25 grame. Mingea sare mai tare daca este in prealabil incalzita, tocmai de aceea iti recomandam mai intai sa te incalzesti aproximativ 5 minute si apoi sa incepi jocul propriu-zis.

 

Squash este considerat unul dintre cele mai sanatoase sporturi datorita vitezei cu care arde caloriile. Cu siguranta este un sport care iti va crea dependenta inca de la prima partida. Asadar, distractie placuta!

 

Share

1020total visits,2visits today