Cum alegi mărimea potrivită la pantofii sport?

July 2nd, 2015

Cu toții am experimentat la un moment dat, purtatul unei perechi de pantofi care erau prea mari sau prea mici pentru noi, lucru deloc amuzant și chiar negativ pentru sănătatea piciorului. Sau mulți ne aducem aminte nu tocmai cu drag, de momentul cand așteptam cu nerabdare perechea de pantofi comandata online și surpriză…nu se potriveau mărimii piciorului. De aceea, să-ți cunoști mărimea exactă a încălțămintei este un aspect esențial atunci cand o cumperi, cu atât mai mult online, ajutându-te sa eviți momentul când realizezi că nu se potrivește piciorului și trebuie să o returnezi.

În continuare îți vom prezenta niște pași utili care te vor ajuta sa-ți măsori piciorul și să alegi marimea potrivită. Dar înainte să începem să masurăm, ar trebui să ții cont de niște sfaturi mici, dar utile:

 • 1. Este recomandat să porți o pereche de ciorapi pe care i-ai purta în mod normal pentru încălțămintea respectivă.
 • 2. Încearcă pe cât posibil să măsori piciorul seara, deoarece acesta se umfla puțin pe parcursul zilei, mai ales acum pe timpul verii.
 • 3. Ar trebui să faci măsurarea stând pe scaun și nu în picioare, astfel piciorul stă relaxat.
 • 4. Majoritatea oamenilor nu au lungimea egala a talpilor, de aceea este bine să verifici care picior este mai lung si să-l alegi pe acela pentru măsurare. Poti face aceasta, stând cu călcâiele lipite de un perete și punând o carte în dreptul vârfurilor degetelor mari.

PASI

 • 1. Luați o coală de hârtie și fixați-o pe podea, nu pe o carpetă sau altă suprafață pe care vă va fi greu să scrieți.

cum sa alegi marimea potrivita la pantofi (1)

 • 2. Puneți piciorul pe foaia de hartie. Faceți acest lucru stând pe un scaun, dar tineți piciorul perpendicular pe suprafața hârtiei.

cum sa alegi marimea potrivita la pantofi (2)

 • 3. Cu un creion ținut perpendicular pe suprafața hârtiei, trasati o linie in jurul piciorului. Este important ca instrumentul de scris să fie perpendicular și nu înclinat, întrucât măsurarea nu va fi exactă.

cum sa alegi marimea potrivita la pantofi (3)

 • 4. Încadrați talpa desenată într-un dreptunghi, pentru a vedea lungimea și lățimea piciorului.

cum sa alegi marimea potrivita la pantofi (4)

 • 5. Măsurați cu o riglă lungimea dreptunghiului, echivalentă cu lungimea tălpii în centimetri.

cum sa alegi marimea potrivita la pantofi (5)

 • 6. Puteți măsura si lățimea tălpii, în cazul în care sunt perechi de pantofi care au specificată și lățimea pentru fiecare mărime.

cum sa alegi marimea potrivita la pantofi (6)

 • 7. Folosiți dimensiunile în cm pentru a găsi mărimea potrivită de pantofi în tabelele pe care fiecare furnizor de pantofi le are. Trebuie să știți că fiecare țară are un etalon diferit al mărimilor, iar lungimea în cm la aceeași mărime de pantofi la femei și bărbați, poate varia în funcție de furnizor.
 •  

De acum, nu veți mai întâmpina dificultăți în alegerea mărimii potrivite a pantofilor sport, iar shopping-ul online va fi în continuare o plăcere!

Echipa SportAddict!

 

Share

1044total visits,3visits today