Cum sa alegem cele mai eficiente patine hockey

November 11th, 2013

Hockey-ul este un alt sport de iarnă olimpic, de echipă, care captează atenţia publicului prin rapiditate şi elementele tehnice. Pentru a practica acest sport, aveţi nevoie de un echipament corespunzător şi accesorii specifice.

 

O pereche de patine hockey este esenţială în acest sport, pentru a respecta regulile jocului. Dar cum alegem patinele? Vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele 3 criterii în achiziţionarea unor patine gheata hockey.

 

1. Materiale patine hockey

Poate unul dintre cele mai importante criterii în alegerea patinelor potrivite este materialul. O pereche de patine hochei de calitate sunt acelea care au o construcţie anatomică, cu materiale uşoare care se mulează pe picior. Cele mai bune materiale pentru patine de gheata hochey sunt cele uşoare, precum microfibră, spumă, nylon etc. Interiorul este bine să fie confecţionat din material impermeabil, cu ciorap textil ce urmează linia piciorului.

 

patine hockey

 

2. Nivelul de rapiditate al patinelor

Nivelul de rapiditate al patinelor este inevitabil un factor necesar pe care trebuie să-l luaţi în calcul. Un meci reuşit se datorează în primul rând spiritului de echipă şi în al doilea rând rapidităţii jucătorilor pe gheaţă. Gheata trebuie să aibă la bază o lamă dantelată şi inoxidabilă. De asemenea, aceasta trebuie să fie scurtă în lungime şi subţire, pentru ca forţa de frecare pe gheaţă să fie mică.

 

Întreţinerea patinelor nu trebuie neglijată pentru a vă oferi cele mai bune condiţii pe gheaţă. La finalul fiecărui joc, lamele se şterg de apă cu o cârpă uscată şi apoi se lasă la uscat. Lamele  trebuie ascuţite în mod constant pentru a vă oferi rapiditate de fiecare dată. De asemenea, acestea se ung cu un ulei special pentru ca lama respectivă să nu ruginească.

 

3. Confortul oferit de patine

Este important ca patinele alese să vă asigure un nivel maxim de confort în timpul jocului. Ideal este ca acestea să aibă susţinere mărită la nivelul gleznei şi călcâiului. De asemenea, asiguraţi-vă că perechea de patine hockey dispune de un sistem de fixare al călcâiului piciorului şi pernuţe în zona gleznei.

 

Pentru a alege mărimea cea mai potrivită, vă sfătuim să vă măsuraţi lungimea tălpii piciorului şi să vă asiguraţi că patinele sunt cu 5 mm mai mari decât lungimea normală a tălpii.

 

Aşadar, ţineţi cont de toate aceste 3 criterii în alegerea unor patine hockey eficiente, care să vă ofere performanţă maximă. Consultaţi oferta noastră de pe SportAddict!

 

Share

577total visits,1visits today