Cum sa alegi corect rachete tenis

February 21st, 2014

Daca esti pasionat de sporturi si profiti de orice oportunitate de a face miscare, iti recomandam sa incerci tenisul de camp. Un sport antrenant care te va mentine alert pe toata durata jocului si iti va solicita toate grupele musculare.

 

Acest sport dinamic se practica numai cu ajutorul unui echipament tenis corespunzator. Astfel, racheta este un accesoriu indispensabil in practicarea tenisului de camp, fiind primul pas pentru orice tip de utilizator. Exista modele diverse de rachete tenis, recomandate pentru mai multe categorii de utilizatori. Este bine de tii cont de cativa factori pentru a face alegerea corecta pentru tine.

 

Marime maner

Rachetele de tenis se aleg in primul rand dupa marimea manerului, care difera de la un utilizator la altul. Pentru a face alegerea cea mai corecta pentru tine, iti poti masura dimensiunea degetelor cu ajutorul unui liniar. Acest lucru este valabil pentru a stabili marimea potrivita a gripului in functie de fiecare utilizator in parte. Daca iti achizitionezi o racheta tenis online, intreaba operatorul respectiv despre aceasta metoda de verificare. Marimile standard ale unui grip sunt: L0, L1, L2, L3, L4 si L5.

rachete tenis

 

Metoda traditionala de verificare a dimensiunii potrivite necesita prinderea manerului rachetei cu mana cu care lovesti, astfel incat degetul aratator sa stea pe fata manerului. Apoi, introdu degetul aratator al mainii stangi in locul liber dintre degete si podul palmei. Daca acesta atinge degetele si podul palmei atunci este marimea corecta. In cazul in care spatiul este prea mare, atunci orienteaza-te spre un maner mai mic.

 

rachete tenis

 

Suprafata rachete tenis

Exista 3 tipuri de dimensiuni ale unei rachete de tenis in functie de suprafta de lovire: Mid Size, Mid Size Plus si Over Size. O racheta tenis Mid Size Plus este utilizata in principal de jucatorii profesionisti, deoarece ofera un control ridicat pe teren. Racheta de tenis Over Size este ideala pentru incepatori, oferind o suprafata mare de lovire.

 

Greutate rachete tenis

Daca esti utilizator incepator, opteaza pentru o racheta tenis usoara in greutate care este mai usor de manevrat. Ai nevoie de o racheta tenis cu un cadru alungit si cu maner lung, oferind mobilitate scazuta in brate si unghiuri de lovire limitate. Aceasta racheta nu necesita o forta mare, cu toate acestea serviciul se va caracteriza prin precizie si tehnica mai buna. Utilizatorii avansati folosesc rachete tenis mai grele pentru a genera mai multa forta in lovituri, cu o zona optima de lovire si vibreaza mai putin.

 

Materiale rachete tenis

Tehnologia de fabricatie si materialele din compozitia unei rachete sunt importante in momentul achizitionarii. Materialul este un factor decisiv care influenteaza pretul unei rachete de tenis. Cele mai utilizate materiale in constructia unei rachete sunt grafitul, fibra de carbon si titanul.

 

Tine cont de acesti factori importanti pentru a alege corect rachete tenis pentru tine. Cu o racheta de tenis potrivita, vei putea juca mult mai relaxat si vei avansa in mod constant cu fiecare partida. Iti dorim mult succes!

 

Share

753total visits,1visits today