Cum sa alegi o trotineta pentru adulti

May 8th, 2017

Decizia de a cumpara o trotineta pentru tine sau pentru jumatatea ta este excelenta, fiind o alegere distractiva si practica. Trotineta o poti folosi alaturi de copii, cand si ei au propria trotineta, sa mergi la serviciu, la magazin sau pur si simplu sa te plimbi in parc.

Exista 3 factori principali de care depind alegerea unei trotinete pentru adulti:

  • Convenienta (cat de usor sau greu este de folosit)

  • Performanta (cat de repede merge)

  • Confortul (cat de usor este sa o impingi si cat de multe vibratii primesti din terenul pe care te deplasezi)

Greutate, inaltime, marime la pantofi

Cand vrei sa alegi o trotineta pentru adulti, trebuie sa ai in vedere greutatea ta, inaltimea si marimea de la pantof. Cele mai multe au o limita de greutate de maxim 100 kg, dar sunt si cu limita de 115 sau 130 kg.

Cadrul vertical al trotinetei poate fi ajutat in inaltime, deci trebuie testat pentru a vedea daca trotineta cumparata se poata regla conform inaltimii tale. Daca manerele vor fi prea jos sau prea sus, te vor durea mainile si spatele.

Cand ne referim la marimea la pantofi, ne referim la marimea platformei trotinetei, atat in latime cat si in lungime. Vrei sa ai suficient spatiu unde sa iti odihnesti ambele picioare. O platforma mai lata este de obicei mai confortabila. Marimea platformei este direct proportionala cu marimea rotilor. Singurul dezavantaj al unei platforme mai mari este ca trotineta va fi mai grea si mai mare, fiind mai dificil sa o manevrezi.

Need for speed

Daca esti pasionat de viteza, exista trotinete speciale care te pot duce rapid oriunde vrei. Cu cat sunt rotile mai mari, cu atat vei putea merge mai repede. De asemenea, o trotineta cu roti mai mari va presupune mai putin efort din partea ta.

trotitenta-adulti

Distanta intre platforma si pamant

Cu cat este mai mica distanta, cu atat este mai confortabil sa impingi trotineta si nu trebuie sa indoi foarte mult piciorul care sta pe loc. Dezavantajul este ca exista riscul sa o lovesti.

trotineta-adulti2Suspensia

Suspensia se refera la absorbtia socurilor si este pe arcuri. La unele trotinete aceasta este situata doar pe fata, la altele este atat pe fata cat si pe spate. Desi avantajul este ca e mai confortabil sa ai suspensie cand mergi pe suprafete dure, ea totusi are si dezavantaje: adauga greutate trotinetei si exista riscul sa se strice. Cu alte cuvinte, ai confort dar convenienta si performanta au de suferit.

Trotinete compacte sau nu?

Exista trotinete simple, dar si trotinete compacte, cu sistem de pliere. Cele cu o greutate mica si sistem de pliere sunt mai usor de transportat. Pot fi luate in mijloacele de transport in comun si pot fi usor de depozitat acasa sau la locul de munca. Ele sunt extrem de practice. Mecanismul de pliere exista de mai multe tipuri: trotineta poate fi pliata dintr-o singura miscare sau necesita doua-trei miscari.

trotineta-adulti3

Frane

Unele trotinete au frane de mana, dar sunt putine branduri care au aceasta caracteristica. Avantajul lor este ca persoanele care merg cu bicicleta sunt familiarizate cu ele si ca timpul de reactie este mai scurt. Dezavantajul este ca adauga greutate trotinetei.

In concluzie, alegerea unei trotinete pentru adulti depinde de cativa factori si de importanta lor pentru tine. Unele persoane fac compromisuri la performanta, pentru convenienta si confort, altele fac compromisuri la alte caracteristici. Totul depinde doar de tine.

Fit si sanatos!
Echipa SportAddict

Share

1430total visits,1visits today