Cum sa alegi pantofi tenis potriviti

February 21st, 2014

In momentul in care alegi sa practici tenis de camp este nevoie sa-ti achizitionezi un echipament tenis corespunzator acestui sport. Pentru a beneficia de flexibilitate si confort maxim, apeleaza la o pereche de pantofi tenis cu care sa cuceresti terenul de tenis.

 

Exista numeroase modele de pantofi sport care te mentin confortabil in permanenta si care te vor ajuta sa te concentrezi la performanta ta in timpul jocului. Inainte de a-ti achizitiona o pereche corespunzatoare, tine cont de cativa factori de baza care te vor ajuta sa faci alegerea cea mai eficienta.

 

1. Suprafata de joc

Suprafata pe care joci tenis este un factor decisiv in alegerea incaltamintei pentru tenis. Exista numeroase suprafete pe care se poate juca tenis de camp precum iarba sintetica, teren hard sau zgura. Achizitioneaza o pereche de pantofi sport cu talpa in zig-zag, deoarece zimturile adanci vor fixa talpa pe suprafata de joc. Pe langa influentarea modalitatii de joc, pantofii sport trebuie sa va ajute sa nu alunecati pe suprafata si sa va controlati miscarile. In spatii interioare iti recomandam sa alegi pantofi tenis cu talpa neteda, pentru o rotire optima.

 

pantofi tenis

 

2. Stabilitate incaltaminte tenis

Miscarile din timpul jocului exercita o presiune mare pe laba piciorului, dar si pe glezna. De aceea, un pantof sport de calitate iti va proteja piciorul la fiecare partida de joc. Stabilitatea este un alt factor important si poate fi oferita de achizitionarea unei talpi interioare de calitate. Aceasta va absorbi si atenua socul in cazul in care jucati pe suprafete dure. Este important ca pantofii respectivi sa-ti ofere flexibilitate ridicata, care sa-ti permita rasuciri si libertate de miscare pe teren.

 

3. Confort pantofi tenis

Constructia pantofului si materialele din care este confectionat conduc la un confort ridicat in timpul jocului. Datorita faptului ca este un sport antrenant, materialele trebuie sa fie respirabile si sa dispuna de sistem de ventilatie in interior. Cei mai potriviti pantofi sport pentru tenis sunt aceia pe care ii simti confortabili inca de la prima incercare. Piciorul nu trebuie sa se miste in interiorul pantofului si sa ai posibilitatea de a-ti intinde degetele de la picioare complet cand stai in picioare.

 

Asadar, este momentul sa achzitionezi o pereche de pantofi tenis potriviti pentru tine, in functie de sfaturile pe care ti le-am oferit in acest articol. Iti dorim mult succes!

 

Share

542total visits,1visits today