Cum să alegi perechea de role potrivită?

May 26th, 2015

Daca iți dorești să achiziționezi o pereche de role, trebuie sa stii că principalul aspect de care trebuie să ții cont este modul în care acestea vor fi utilizate. Astfel, nu vei putea folosi o pereche de role destinate plimbărilor prin parc, pentru a face de exemplu, diverse trick-uri pe rampele din skate-park-uri, întrucât riști în cel mai rau caz să te accidentezi urât.Totodată, trebuie sa știi dacă îți dorești clasicele role pe patru roți care iți amintesc de copilărie, sau cele inline, care vin mereu cu noutăți și update-uri din ce în ce mai performante și interesante, pentru profesioniști și nu numai.

Așadar, cum se impart rolele în funcție de tipul si utilizarea lor?

1.Rolele Quad, acesta fiind termenul pentru clasicele role pe 4 roti. Există mai multe motive pentru care ai putea dori o plimbare pe role quad, indiferent dacă folosirea lor este indoor sau outdoor. Poate pentru valoarea sentimentală, întrucât ai avut o astfel de pereche atunci când erai copil, poate dorești să participi la un eveniment de dans pe role sau doar să te bucuri de atmosfera retro a unei plimbări prin parc. Toate acestea sunt motive pentru care îți vei dori să achiziționezi o pereche de role quad.

Majoritatea oamenilor pot fi de părere că acest tip de role pot fi mai stabile decât cele inline, deoarece există o suprafață mai mare de roți care ating solul, acestea fiind mai late, însă nu vor atinge viteza unei role inline, deoarece în general roțile sunt mai mici (așa încât este nevoie ca acestea să se rotească de mai multe ori pentru a parcurge o anumită distanță). De aceea rolele quad sunt ideale pentru agreement, iar cele inline pe langă plimbările din parc, vor fi perfecte pentru profesioniștii din competiții și pasionații de skate parcuri.

În continuare, Sportaddict îți oferă o gamă variată de role quad, de unde poți achiziționa o pereche pentru tine, prieteni sau copii, pe care cu siguranță îi vei face fericiți și îți vor mulțumi:

2. Rolele Inline pentru Agrement
Acest tip de role sunt rolele obișnuite, pe care le poți cumpăra pentru tine și membrii familiei, pentru a putea lua copii la un roller disco sau pentru cei care doresc pur si simplu să patineze pentru petrecerea timpului liber. Foarte multe persoane folosesc aceste role pentru fitness și menținerea unei stări de sănătate optime prin exercițiile cardiovasculare, anaerobe și aerobice.

Role de fitness, role de agreement, role inline, role….cum dorești să le numim, toți acești termeni înseamnă de fapt același lucru. Cele mai multe role pentru adulți din această categorie sunt dotate cu roți mari (cu dimensiuni între 76 si 90 de mm) deși dacă sunteți nou în “arta” patinajului pe role, noi recomandăm roți de la 84 mm în jos, tocmai pentru un echilibru mai bun. Rolele pentru adulți vin aproape mereu cu modele separate pentru bărbați și femei, tocmai pentru că realizarea lor este făcută în funcție de anatomia piciorului femeilor și barbaților.

Role Inline de Agrement pentru Adulți

Trecând la rolele pentru copii, acestea sunt foarte asemănătoare la capitolul construcție, cu cele pentru adulți. Prezintă în general roți ușor mai mici și sunt în mare parte extensibile, astfel încât să poată fi folosite de către copii o perioadă mai indelungată, întrucât aceștia cresc inevitabil. Cele mai multe role se extind în lungime prin simpla ajustare a lor, ajungînd să se extindă cu până la 4 sau 5 dimensiuni pe model.
Mai jos vă prezentăm modelele de role inline pentru copii, ideale pentru petrecerea timpului liber:

Role Inline de Agrement pentru Copii

3. Rolele inline Agresive
Rolele agresive sunt construite în jurul ideii că vor fi folosite pentru o mulțime de trucuri pe rampele din skate parcuri. Sunt fabricate din materiale de calitate înală, unele din plastic, altele din fibră de carbon, iar altele din materiale mai moi combinate cu piele.

Rolele agresive au de obicei roți mai mici și mai grele decât celelalte tipuri (între 55 si 60 de m), tocmai pentru că o roată mai mică permite mult mai ușor realizarea trucurilor și menține centrul de greutate pentru mai multă stabilitate pe rampele destinate utilizării acestor role. Totodată, duritatea roților va fi mai mare, cuprinsă între 88 si 100 A.

Role inline agresive

4. Rolele de viteză
Sunt denumite astfel, datorită faptului că prezintă o tehnologie înaltă ce le face ideale pentru competiții, marind performanța și dozând efortul, pentru a obține cele mai bune rezultate.
Sunt role pentru profesioniști, confecționate din materiale flexibile, folosite pentru distanțe lungi, iar datorita diametrului mare al roților (cuprins între 90 și 110 mm și cu o duritate mai mica de 85 A), acestea ajung să atingă viteze mult mai mari în comparație cu rudele lor, cele de agreement si agresive.

Sportaddict te invită să alegi perechea potrivită de role pentru viteză, în funcție de preferințele tale și opțiunile dorite.

Scurt Quizz

Aici avem pregătit pentru voi un scurt quizz care ne va ajuta să îmbunătățim calitatea articolelor viitoare. Vă mulțumim!

Share

780total visits,1visits today