Cum să vă alegeți banda de alergare

February 10th, 2016

Atunci când timpul nu vă permite să alergați în parc, în aer liber sau să frecventați o sală de fitness, varianta potrivită pentru a face mișcare acasă, în confortul propriei locuințe, este banda de alergare. Dacă vă doriți un astfel de aparat, dar nu știți ce anume să căutați, vă prezentăm câteva avantaje și caracteristici ale benzilor de alergare.

Avantajele acestor aparate de fitness 

     

  1. Posibilitatea de a face mai multe activități în același timp

Vreți să faceți sport și, în același timp, să urmăriți programul TV preferat? Acest lucru este posibil dacă folosiți o bandă de alergare, pentru că poate fi montată în orice loc din casă și nu are nevoie de ajustări speciale.

  1. Monitorizarea rezultatelor

Unul dintre avantajele unei benzi de alergare este faptul că permite monitorizarea rezultatelor obținute pas cu pas, în funcție de intensitatea antrenamentului efectuat. Toate datele adunate la finalul exercițiilor (distanța parcursă, pulsul și caloriile pierdute) sunt afișate pe un display.

  1. Siguranță și confort

Spre deosebire de alergarea în aer liber, când se pune o presiune mare pe articulații, din cauza suprafețelor dure, banda de alergare are avantajul de a fi prevăzută cu un sistem de amortizare special, care contribuie la reducerea şocurilor suportate de genunchi.

  1. Sport indiferent de vreme

De foarte multe ori, se poate întâmpla ca ploaia sau temperaturile scăzute să vă împiedice să faceți mișcare în aer liber. În schimb, folosind o bandă de alergare, acest lucru nu mai contează, pentru că poate funcționa oricând și oriunde, astfel că nu trebuie să renunțați la planurile dumneavoastră.

Trei tipuri principale de benzi

Pe piața de profil sunt disponibile trei tipuri principale de benzi de alergare – electrice, magnetice și profesionale.

Banda de alergare electrică – este ideală pentru zilele când nu puteți face sport afară din cauza vremii urâte. În plus, aceasta are programe variate, disponibile în funcție de scopul cu care o folosiți, fie că vreți să scăpați de kilogramele în plus sau aveți nevoie de recuperare medicală. De asemenea, banda de alergare electrică oferă posibilitatea de a seta viteza dorită cu ajutorul unui computer.

Banda de alergare
Banda de alergare electrica

Banda de alergare magnetică –  este un aparat de fitness ce poate fi cumpărat la prețuri foarte accesibile. Caracteristica principală a acestui tip de bandă este că nu dispune de un motor care să pună în mișcare suprafața de alergare, astfel că aceasta este împinsă de propriile picioare.

Banda de alergare magnetica
Banda de alergare magnetica

Banda de alergare profesională – este potrivită pentru persoanele care vor să obțină un nivel ridicat de performanță în ceea ce privește exercițiile fizice, pentru că oferă multe posibilități de a face mișcare. În plus, banda de alergare profesională este foarte practică și ușor de depozitat datorită sistemului de pliere.

Banda de alergare profesionala
Banda de alergare profesionala

Magazinul online Sport Addict are în stoc zeci de modele de benzi de alergare moderne, de cea mai bună calitate, pe care le găsiți la preturi foarte accesibile. Astfel, sportul poate deveni o activitate plăcută pentru orice persoană.

Share

306total visits,1visits today