De ce ar trebui să încerci echipamente de compresie

March 11th, 2016

Dacă ai intrat într-o sală fitness în urmă cu 10 ani sau chiar mai mult, probabil ai găsit oameni care se antrenau în haine largi sau îmbrăcăminte standard, pentru că erau confortabile și aveau avantajul suplimentar de a ascunde cu succes zonele corpului care cereau antrenament și mușchi tonifiați. În prezent, din ce în ce mai multe persoane active, indiferent de sportul pe care îl practică, utilizează echipamente de compresie care se mulează și sunt strânse pe corp.

Cunoscute sub numele de îmbrăcăminte de compresie, aceste articole sunt create pentru aproape fiecare parte a corpului: brațe, gambe, trunchi, picioare și chiar șosete. Îmbrăcămintea de compresie este folosită de sportivi de toate nivelurile, astfel că alergătorii tind să folosească colanți, bicicliștii optează pentru haine de compresie pe întreg corpul, iar persoanele care schiază, aleg din ce în ce mai mult șosetele de compresie pentru a menține picioarele calde în sezonul iernii.

Cum funcționează articolele de compresie? Acestea aplică o presiune echilibrată la suprafață, pe diferite părți ale corpului, declanșând o accelerare a fluxului sanguin, fapt ce determină creșterea nivelului de oxigen în mușchi și îmbunătățind performanța lor.

Echipamentul de compresie și beneficiile lui

1. Îmbunătățește circulația, ajutând de asemenea ca organismul să reducă acumularea de acid lactic și a altor deșeuri metabolice. Această combinație de efecte permite metabolismului să lucreze la o rată mai mare, pentru perioade mai îndelungate.

2. Țesătura are capacitatea de a ține umezeala departe de corp, ținând de cald iarna și răcorind corpul pe timpul verii.

3. Multe articole conțin material anti-bacterian, ceea ce face ca transpirația din timpul antrenamentelor să fie neutralizată și elimină mirosul neplăcut al corpului, acel efect secundar din cadrul antrenamentelor.

Echipament de compresie pentru alergare

4. Creează un efect fit, iar aceasta face ca foarte mulți oameni să se simtă bine purtându-le, oferind efectul de suplețe și mușchii par tonifiați, tocmai datorită faptului că se mulează perfect pe piele, dar fără a lua o formă inestetică. Totodată aceștia sunt motivați să țină pasul cu regimul lor de exerciții fizice. În plus, majoritatea hainelor de compresie sunt negre, ceea ce contribuie la crearea efectului de suplețe.

5. Efect terapeutic. Inițial create pentru recuperare și prevenirea formării cheagurilor de sânge la persoanele cu tromboză venoasă profundă, precum și alte probleme de circulație, utilizarea lor s-a răspândit.

6.Grăbește vindecarea musculară. Astăzi febra musculară profundă este o amintire atunci când se folosesc articole de compresie atât în timpul antrenamentului, cu atât mai mult după exercițiile fizice, când se accelerează repararea musculară.

7. Rafinează propriocepția, ceea ce înseamnă că se îmbunătățește gradul de conștientizare a modului în care corpul este poziționat și solicitat, atunci când acesta se antrenează. Astfel mișcarile sunt mai eficiente.

8. Reduce riscul de accidentări, tocmai datorită eficienței îmbunătățite a mișcărilor.

9. Elimină acidul lactic și biochimicalele care se adună în mușchi, datorită circulației îmbunătățite. Astfel se contribuie la reducerea oboselii și a febrei musculare de după antrenamente.

Echipament de compresie ciclism

10. Ajută sistemul de termoreglare a organismului, răcind corpul și eliminând transpirația, permitându-i acestuia să lucreze mai intens și să crească performanța sportivă. Este demonstrat științific că odată cu creșterea temperaturii bazale a corpului, scad capacitatea atletică și performanțele ulterioare ale sportivilor.

Foarte important atunci când achiziționezi echipamente de compresie, este să te asiguri că alegi mărimile potrivite dacă îți dorești să beneficiezi de avantajele purtării articolelor de acest gen. Ele trebuie să se potrivească exact măsurilor tale, de aceea este indicat să studiezi ghidurile de mărimi ale producătorilor înainte să achiziționezi produsele.

Dacă te situezi între două mărimi și nu ai mai purtat niciodată haine de compresie, este recomandat să optezi pentru măsura mai mare. Sportivii cu experiență recomandă să se aleagă o mărime mai mică pentru a da rezultate de compresie mai bune și beneficii sporite, dar asta doar în cazul în care ai mai purtat haine de compresie suficient de mult în trecut. Pentru început este important să porți mărimea ce se potrivește perfect corpului tău, ca o a doua piele.

Datorită faptului că acestea se comportă ca o a doua piele, hainele trebuiesc îmbrăcate încet, fără purtarea de bijuterii ascuțite. Deși au proprietăți elastice excelente, se recomandă să nu se forțeze îmbrăcarea lor dacă se observă că ele nu se potrivesc, ci să se încerce o mărime mai mare.

Îngrijirea hainelor de compresie este de asemenea delicată, de aceea urmărește cu atenție indicațiile de spălare și uscare. Astfel durata lor de viață va fi mai mare.

Echipa SportAddict

Share

1721total visits,1visits today