De ce să înlocuiești scaunul de birou cu o minge fitness

November 26th, 2015

     Dacă într-unul dintre articolele precedente am discutat despre cum să-ți alegi mingea fitness, care sunt criteriile și câte tipuri de mingi fitness există, astăzi vom vorbi despre beneficiile utilizării mingii fitness ca și scaun de birou. Să înlocuiești obișnuitul scaun de la birou cu mingea fitness pare un mod bun să strecori și niște exerciții simple în timp ce lucrezi. Dar să vedem cât de eficientă este această metodă, într-adevăr?

     Statul la birou pe scaun nu necesită activitate musculară și cu toate acestea de multe ori ne doare corpul din varii motive, ne spune John P. Porcari, fiziolog la Universitatea LaCrosse: „Oamenii la birou au mai mereu o postură incorectă a corpului, iar statul pe scaun face ca mușchii abdomenului să fie slăbiți și scade forța fizică. Folosind o minge fitness, aceste efecte pot fi contracarate ” Deși poți avea o postură incorectă și stând pe minge (asta ține numai de tine), trebuie să știi că acțiunea de a-ți menține echilibrul pe minge necesită contracții musculare subtile ale trunchiului, șoldurilor și mușchilor picioarelor, toate acestea contribuind la tonusul muscular.

21432252_BG2
     Cei de la Fox 10 News urmează deja sfatul de a folosi o minge fitness în locul obișnuitului scaun.

     Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să folosești o minge fitness la birou:

     1.Îți îmbunătățește circulația. Doar simplul stat pe o minge pentru exerciții, oferă corpului instinctul de a corecta și a menține echilibrul și postura, iar mușchii lucrează constant pentru a nu te lăsa să cazi. Aceasta oferă corpului un întreg antrenament, iar sistemul limfatic este ajutat să dreneze mai ușor toxinele din organism.

     2.Îmbunătățește echilibrul. Stând pe o suprafață rotundă și instabilă va îmbunătăți sentimentul de echilibru, iar corpul își va adapta postura mereu pentru a preveni căderea. Mușchii vor avea un mic antrenament iar rezultatul final va fi un echilibru și un timp de reacție mai bun în viața de zi cu zi.

     3.Te va ajuta să te simți mai energic. Știința a demonstrat că statul în aceeași poziție pe parcursul mai multor ore, te face să te simți mult mai obosit. Cine își dorește asta? Acel mic antrenament pe care îl practici zilnic stând pe o minge fitness, în locul unui scaun obișnuit, te va ajuta să te simți mai energic la finalul zilei.

     4.O minge fitness este chiar ieftină dacă vrem să facem o comparație între ea și un scaun de birou ergonomic.

     5.Îmbunătățește postura corpului. De câte ori nu ți-ai adus umerii în față și te-ai plâns că trebuie să ai grijă să nu faci tradiționala „cocoașă”? Aceasta este o metodă rapidă și ieftină de a-ți îmbunătăți postura corpului, dar și de a elimina durerea de spate de la finalul zilei.

     6.Îmbini antrenamentul fizic cu munca de birou. Da, este adevărat. Poți face sport în timp ce stai la birou. În timp ce aștepți mail-ul sau apelul acela important, poți realiza câteva întinderi ale spatelui și să obții o flexibilitate mare și o sănătate mai bună.

     7.Poți face câteva exerciții pe care le faci în mod normal la sala de sport, atunci când iei o pauză mai mare.

     Am discutat avantajele folosirii unei mingi de fitness la birou, dar există și unele dezavantaje, spune Jessica Matthews, San Diego: Stând pe minge în locul scaunului o perioadă îndelungată, se creează o presiune mare pe zona lombară și va crea disconfort. Va fi la fel ca în cazul scaunului. Statul prea mult în scaunul de birou nu face prea bine corpului. De aceea, în loc să arunci scaunul de birou și să folosești doar mingea fitness sau să renunți din start la ideea cu mingea, cel mai bine este să faci un compromis cu ambele metode. Este recomandat să alternezi statul pe scaun cu mingea o dată la 30 de minute, pe parcursul întregii zile.

     Totodată, trebuie să te asiguri că folosești mingea potrivită pentru înălțimea și greutatea ta. Toate aceste informații le găsești în articolul: Cum îți alegi mingea fitness. Folosește mingea fitness ca un scaun de birou alternativ și vei avea numai de câștigat!

Echipa SportAddict îți dorește o zi de muncă plăcută, folosind mingea fitness ca o alternativă la scaunul de birou!

Share

4038total visits,1visits today