De ce tricicleta este o alegere perfectă pentru micuțul tău

July 4th, 2016

     O tricicleta este cadoul perfect pe care îl poți face micuțului tău, chiar dacă acesta are doar un anișor sau trei. Toți copii debordează de energie, iar jucăria care să le ofere ocazia să consume această energie într-un mod distractiv este tricicleta.

Beneficii pe care le obțin copiii

Pe măsură ce aceștia învață să pedaleze, ei dezvoltă abilități fizice și mentale care îi ajută pe tot parcursul copilăriei și creșterii armonioase.

          • Putere – datorită pedalării, copii fac exerciții care le ajută mușchii și oasele, aceștia crescând frumos și sănătos. Activitatea de la vârste fragede, determină comportamentul față de sport a viitorului adult.

          • Coordonarea echilibrului – Tricicleta este perfectă pentru a-i pregăti pe micuți pentru perioada când va trebui să treacă la bicicletă și să învețe mersul pe 2 roți.

          • Recreare în aer liber – Odată cu evoluția tehnologiei și dezvoltării atâtor jocuri, copii sunt tentați să se joace doar în interiorul casei. Tricicleta însă le oferă un mod de a petrece timpul amuzant, în aer liber, alături de alți copii și plin de efecte benefice.

          • Independență – Pedalarea tricicletei va dezvolta simțul atenției, a echilibrului și a gândirii independente a copiilor. Aceștia învață să meargă pe cont propriu, să observe lumea din jurul lor și astfel li se impregnează ideea de a se juca în condiții de siguranță.

          • Creativitate, distracție și amuzament

Tricicleta copii

Aspecte de care trebuie să ții cont la alegerea tricicletei copilului

          1. Forța copilului – Sunt situații în care copilul nu are forța necesară pentru a pedala singur, acesta obosind destul de tare, iar amuzamentul și distracția dispare. De aceea, foarte multe triciclete prezintă un mâner special detașabil sau nu, destinat adulților, pentru a împinge tricicleta și a ajuta copilul.

          2. Vârsta – Este importantă vârsta copilului atunci când părintele dorește să îi cumpere o tricicletă, deoarece nu toți copii se vor simți confortabil cu această jucărie nouă pentru ei. Deși sunt copii care adoră tricicleta încă de la vârsta de 10 luni, alți copii încep să se simtă în siguranță pe acest vehicul cu 3 roți, abia pe la vârsta de 2 anișori.

          3. Greutatea – este un factor important în alegerea tricicletei, majoritatea modelelor disponibile pe piață, suportând o greutate maximă de aproximativ 25 kilograme.

          4. Construcția – este foarte importantă pentru siguranța copilului. De aceea trebuie să alegi o tricicletă cu construcție robustă, cu un centru de greutate jos și cu o bază largă. În plus, materialul din care este confecționată tricicleta este foarte important, de aceea metalul este o alegere mult mai bună decât plasticul, cu cât și vârsta copilului este puțin mai mare, de 3-4 anișori.

          5. Prețul – Există pe piață zeci de modele diverse, cu prețuri și caracteristici diferite, de aceea bugetul inițial propus pentru o tricicletă poate fi depășit dacă dorești să achiziționezi o tricicletă calitativă și colorată pentru micuț. Prețul este determinat de mai mulți factori, printre care marca, materialele, caracteristicile și accesoriile adăugate: lumini, coșulet, jucării etc. Pe SportAddict.ro găsești triciclete cu o gamă variată de prețuri, de la 129 lei până la aproximativ 800 de lei.

          6. Marimea – Cea mai bună potrivire pentru a vedea dacă mărimea tricicletei este bună pentru copil, este că picioarele acestuia trebuie să ajungă cu ușurință la pedale, atunci când stă așezat pe scaun. Cea mai bună alegere este o tricicletă cu scaun reglabil, astfel încât acesta să poată fi ajustat o dată cu creșterea micuțului.

          7. Culoarea și stilul – Acest aspect este foarte important pentru majoritatea copiilor, care dacă nu sunt atrași de jucăria primită, aceasta va zace undeva uitată într-un colț. De aceea recomandam părinților să aleagă tricicleta care li se potrivește copilului din punct de vedere al culorilor, desenelor imprimate pe ea, sistemelor de lumini adiționale, coșuleț, clopoțel etc

Fa-i o supriză de neuitat copilului tău și privește-i apoi zâmbetul când acesta se bucură de tricicleta preferată.

Echipa SportAddict

Share

465total visits,2visits today