Destinatii europene de toamna 2018

September 2nd, 2018

Desi multe persoane au terminat deja vacantele si concediile, totusi nu sunt excluse iesirile de weekend sau calatoriile scurte in Europa.

Iata ce ati putea sa vizitati si ce evenimente europene sunt planificate in 2018:

La Ducasse d’Ath, Ath, Wallonia, Belgia

Cand: 24 august- 8 septembrie

Este o parada a gigantilor si o repunere in scena a povestirii biblice a lui David si Goliat. Oferind, muzica, tot felul de care alegorice si de activitati de timp liber, mancaruri locale si multe altele, festivalul atrage anual peste 160 000 de turisti.

Fighting ships, Spetses, Insulele Saronic, Grecia

Cand: 1-8 septembrie

Reconstituie scene originale de batalie navala. O nava de marime naturala este distrusa de focuri de artificii, comemorand infrangerea flotei otomane din 1822. Pe parcursul saptamanii sunt organizate mai multe evenimente culturale, dansuri grecesti, muzica, ritualuri religioase ortodoxe.

Festivalul Vikingilor , North Ayrshire UK

Cand: 1-9 Septembrie

Include o parada spectaculoasa, procesiunea tortelor, arderea unei nave comemorand Batalia de la Largs din 1263, concursuri, performante stradale, expozitii cu vanzare de produse traditionale, mancare si multa distractie.

Subotina festival, Buzet,Croatia

Cand: 8-9 septembrie

O omleta uriasa de trufe pregatita in piata orasului, da startul Festivalului Subotina. A doua zi, intregul oras se imbraca in haine traditionale sau in costume de epoca impartasind astfel mostenirea si atmosfera din trecut. Artizanii demonstreaza live mestesuguri populare, in timp ce localnicii canta in dialect si danseaza cu foc in muzica de acordeon pe strazile pietruite ale orasului vechi.

Dnevi Narodnih Noš, Kamnik, Slovenia

Cand: 7-9 septembrie

Este un festival medieval cultural. Parade, carute, expozitii de obiecte si costume traditionale, tentatii culinare diverse, face din acest eveniment de la poalele alpilor sa fie o atractie importanta.

Outlook – Croatia

Cand: 5-9 septembrie

Festival de dans. Se desfasoara in jurul Fortului Punta Christo, monument istoric din secolul al XIX-lea, si ofera o experienta originala de cultura si istorie. Deschiderea are loc pe un amfiteatru vechi de 2000 de ani. Spectacolele se vor desfasura pe zece scene diferite, dar se organizeaza si petreceri pe plaja, excursii cu barca etc.

Sun and Bass – Sardinia, Italia

Cand: 8-15 septembrie

Festival de muzica aflat la a 15 editie. Cu evenimente desfasurate in tot orasul de pe plajele albe La Cinta, cu cluburile sale intime si multe locuri interesante de vizitat, Sun and Bass este o data semnificativa in calendar pentru toti iubitorii tobelor si de bas.

Festivalul vinului Pálava, Mikulov, Moravia, Cehia

Cand: 7-9 septembrie

Ofera ocazia unica de a incerca burčák un vin semi-fermentat local. Costume medievale, un castel care gazduieste degustari de vinuri, numeroase mancaruri locale, muzica live, divertisment pentru copii si multe altele, atrag anual aproximativ 65.000 de turisti.

Widecombe Fair, Widecombe-in-the-Moor, Devon, UK

Cand: 11 septembrie

Celebreaza viata rurala si frumusetile ei. Au loc multe competitii trasnite, expozitii cu vanzare, dansuri si mancare traditionala.

Skye Live, Vibe Island, Scotia

Cand: 21-22 septembrie

Festival de muzica, aflat la cea de-a 4a editie. Denis Sulta si Eclair Fifi, doi dintre cei mai cunoscuti tineri DJ din Scotia, vor fi prezenti impreuna cu formatia Vessels din regiunea Leeds si cu Pictish Trail (Hebridean indie pop).

Flamenco fair, Villamartín, Cádiz, Spania

Cand: 20-22 septembrie

Festival este organizat de ziua Sfantului Matei, sarbatorita in toata tara. Originile sale sunt din secolul al XVIlea, fiind initial un targ de vite. Acum include mii de dansatori flamenco, concerte, parade fabuloase, curse de cai si de carute, condimentate cu delicioasele mancaruri si bauturi locale.

Awakenings & Time Warp -Connect, Düsseldorf, Germania

Cand: 13 octombrie

Festival de muzica electronica, efecte luminoase si multe atractii pentru iubitorii muzicii de gen.

Amsterdam Dance Event – ADE, Amsterdam

Cand: 17-21 octombrie

Reuneste film, dans, muzica arta, moda, conferinte etc in peste 300 de evenimente culturale, in 80 de locatii din oras. Peste 350 000 de vizitatori sunt prezenti anual la acest eveniment.

MIRA Festival, Barcelona, Spania

Cand: 8-11 noiembrie

Festival de muzica aflat la a 9a editie. Tangerine Dream, Aïsha Devi, Rival Consoles, Christoph De Babalon si multi alti creatori de muzica electronica sunt asteptati la eveniment.

Share

1028total visits,2visits today