Diete care functioneaza – Dieta Rina

September 28th, 2018

Orice exercitii pentru slabire nu sunt eficiente fara o tot atata importanta acordata alimentatiei pe timpul acestora. Este binecunoscut ca, de fapt multe persoane se ingrasa in perioada cand merg la sala, in loc sa slabeasca. Tendinta organizamului este de a pune repede inapoi nu doar lichidele, ci și caloriile arse. De aceea sprecialistii recomanda adoptarea unor diete stricte pentru slabire si tonifiere.

Problema este ca dietele drastice plus antrenamente istovitoare ne vor stoarce foarte repede de energie. Drept urmare, o idee mai buna este sa adoptati o dieta ai putin restrictiva, de exemplu una disociata.

Secretul din spatele unei astfel de diete, este consumul alimentelor pe grupuri, in zile diferite, fara a le amesteca intre ele. S-a demontrat ca digestia este mai rapida atunci cand consumam doar un anumit tip de alimente si nu o mixtura (de fapt specifica la romani) de carne, legume, paine, paste, salate, dulciuri etc. Un avantaj pentru organism este ca nu e privat de nutrienti, proteine si vitamine, deoarece nu se renunta practic la nici una dintre categoriile de alimente.

Dieta Rina

Este o dieta populara la noi, multe femei si chiar personalitati din Romania au incercat-o, se discuta mult despre eficienta ei pe retelele sociale dar si la TV, reviste medicale sau de fitness.

In dieta Rina vorbim despre 4 grupe mari de alimente care se rotesc pe toata perioada lunii in aceasta ordine:

1.Proteine

2.Amidon

3.Carbohidrati

4.Vitamine

Iata ce includ aceste grupe:

In ultima zi din luna, se consuma doar apa. Dieta are inclus si un alt obicei sanatos, recomandat in multe cure de slabire si sfaturi pentru sanatate si anume sa se inceapa fiecare zi cu un pahar de apa, baut pe stomacul gol. Poate fi apa calduta cu putina miere si lamaie sau apa minerala.

Perioada optima a dietei este de 90 de zile, urmata de o perioada de mentinere.

Personal am incercat-o pe perioada cand mergeam la sala vrand sa dau jos kilogramele acumulate dupa sarcina. Si, spre surprinderea mea, a functionat! Am reusit sa dau jos 5kg in doua luni. Din cauza unei deplasari, nu am putut sa o continui inca o luna. Si nici nu le-am pus repede la loc asa cum mi se intampla dupa alte incercari de diete.

Exista alte multe marturii despre beneficiile unei astfel de diete, asociata sau nu cu exercitii de fitness.

Mai multe detalii pretioase despre aceasta dieta in video de mai jos.

Share

9914total visits,33visits today