Exerciții și beneficii obținute cu ajutorul unei mingi Bosu

October 4th, 2016

Dacă termenul de minge fitness este atât de popular încât oricine știe despre ce este vorba și cum arată, cel de minge bosu, nu este atât de cunoscut pe cât ar trebui, folosirea acestei mingi în antrenamentul obișnuit aducând numai beneficii și rezultate fantastice.

Termenul de BOSU vine de la „Both Sides Up” și a fost inventat în 1999, fiind de forma unei mingi fitness tăiată pe jumătate și având roluri importante ca îmbunătățirea echilibrului și a flexibilității, ascuțirea reflexelor și remodelarea corpului.

Ce câștigi?

Practica a arătat că antrenamentul ce presupune echilibrul corpului, îmbunătățește conștientizarea corpului și eficiența mișcărilor. Atunci când mingea este inversată, cu partea plată în sus, aceasta devine un instrument ideal pentru îmbunătățirea echilibrului, care poate fi utilizat de toată lumea.
Atunci când mingea se află poziționată cu partea boltită în sus, ea poate fi utilizată cu succes pentru exerciții aerobice și atletice, care tonifiază corpul și-l remodelează.

Beneficii Start Animation” target=”_blank”>mingi Bosu

• Îmbunătățește echilibrul

Deoarece mingea devine instabilă atunci când este întoarsă cu partea plată în sus, utilizatorii sunt obligați să folosească mai mulți mușchi, care la final vor îmbunătăți agilitatea corpului și viteza de reacție a acestuia, ducând la o performanță atletică excelentă și la reducerea riscurilor de accidentare din antrenamentele ulterioare.

Folosirea mingii cu partea plată în sus se va asemăna cu exercițiile în care se folosește placa de echilibru, îmbunătățind astfel și postura corpului, o problemă care ia amploare în zilele în care trăim. Mulți oameni sunt de părere că este foarte greu să se ridice în picioare și să-și mențină echilibrul pe minge, de aceea, acesta este unul dintre motivele pentru care Mingea Bosu este utilizată pentru reabilitarea persoanelor care au leziuni ale gleznelor, care au suferit operații ale picioarelor și șoldului, precum și pentru cei cu dureri și probleme de spate.

Este destul de greu să folosești mingea răsturnată astfel, mai ales dacă ești începător. De aceea, noi recomandăm ca primele exerciții să fie supravegheate, pentru a evita accidentările.

• Îmbunătățește flexibilitatea

Atunci când mingea este utilizată cu partea boltită în sus, ea poate contribui la îmbunătățirea flexibilității și reprezintă o foarte bună modalitate de a efectua exerciții de întindere și relaxare a mușchilor. Câteva din exercițiile de mai jos îți vor arăta cum poți folosi mingea pentru a îmbunătăți flexibilitatea.

• Crește forța corpului

Deoarece mingea este instabilă atunci când se folosește cu partea plată în sus, utilizatorii sunt obligați să folosească mai mulți mușchi, îmbunătățind astfel forța de ansamblu a corpului.

Utilizarea acestei platforme instabile pun la treabă mușchii care de obicei nu sunt folosiți în timpul antrenamentelor uzuale, exerciții de rutină cum ar fi: fandările, genuflexiunile, flotări etc. Este adevărat că mingea face ca aceste exerciții să fie mult mai dificil de realizat, însă la final merită tot efortul.

• Ajută la tonifierea părții inferioare a corpului, mai exact mușchii picioarelor, partea inferioară a spatelui și fesele.

• Ideală pentru antrenarea celor care practică sporturi ce necesită un nivel mare al echilibrului.

• Recomandat pentru exerciții cardio și de rezistență.

Exerciții în care poți folosi Minge Bossu

• Flotări

Flotari minge bosu

1. Întoarce mingea cu partea plată în sus.
2. Așează mâinile pe marginile exterioare ale platformei, astfel încât pieptul să fie poziționat deasupra mingii, iar încheieturile mâinii să fie sub umeri.
3. Poziția trebuie să fie una de plank, cu abdomenul încordat și picioarele întinse, depărtate la aproximativ 20 cm pentru a avea mai multă stabilitate.
4. Ridică corpul și coboară-l, sprijinindu-te în mâini, la fel cum ai face flotări pe podea.

• Mountain Climber

Mountain climber minge bosu

1. Cu mingea în aceeași poziție întoarsă, apleacă-te și sprijină-te cu mâinile întinse pe marginile mingii.
2. În timp ce mâinile sunt pe minge, ridică și adu către piept unul dintre genunchi, apoi alternează mișcarea cu celălalt picior.
3. Fă această mișcare din ce în ce mai repede, în serii de cel puțin 30 secunde.

• Plank pe o parte

Plank cu ajutorul unei mingi BosuPlank cu ajutorul unei mingi Bosu

1. Așează mingea cu partea plată pe podea.
2. Pune antebrațul îndoit pe minge și ține corpul drept, în poziția normală de plank lateral.
3. Menține poziția cel puțin 30 de secunde, până simți mușchii cum ard.
4. Schimbă antebrațul și lucrează mușchii și pe cealaltă parte a corpului
5. Poți face plank lateral cu ajutorul mingii și altfel. Stai în poziția normală de plank lateral pe o saltea, iar picioarele ridică-le pe minge. Poziția va face să-ți lucreze intens mușchii.

• Fandare

Fandari cu ajutorul unei mingi bosu

1. Poziționează mingea cu partea plată pe podea.
2. Așează-te în spatele mingii și fă un pas pe aceasta cu un singur picior.
3. Fă încet o fandare, păstrând în spate celălalt picior.
4. Revino în poziția inițială și schimbă piciorul.

• Genuflexiuni Balance

Genuflexiuni minge bosu

1. Așează mingea cu partea plată în sus.
2. Așează-te pe minge, întâi cu un singur picior, apoi urcă și celălalt picior. Poate fi greu la început și vei avea nevoie să pui o mână pe sol pentru stabilitate sau de un partener care să te ajute.
3. Atunci când te vei ridica, vei simți imediat instabilitatea. Este în regulă.
4. Lasă-te pe genunchi în jos, la fel ca în cazul genuflexiunilor, doar că mai lent sau în funcție de cum îți poți menține echilibrul. Vei vedea cât de bine lucrezi mușchii.
Revino în poziția inițială și repetă mișcarea în serii de exerciții.

Echipa SportAddict

Share

1740total visits,2visits today