Gripuri racheta ideale pentru tenis

February 21st, 2014

Tenisul de camp este un sport dinamic, ideal pentru orice varsta si care solicita toate grupele musculare. Se poate juca in orice anotimp alaturi de prieteni, in spatii interioare si terenuri exterioare.

 

Bucura-te de sportul preferat si achizitioneaza o racheta tenis, aleasa dupa criterii exacte care difera de la un utilizator la altul. Pentru a face alegerea cea mai potrivita pentru tine, alege gripuri racheta in functie de profilul palmei tale si de nivelul de performanta.

 

1. Alegere marime

Marimea potrivita este considerata circumferinta manerului, masurata la aproximativ 5 cm de la baza manerului. Metoda traditionala de verificare a dimensiunii potrivite necesita prinderea manerului rachetei cu mana cu care lovesti, astfel incat degetul aratator sa stea pe fata manerului. Apoi, introdu degetul aratator al mainii stangi in locul liber dintre degete si podul palmei. Daca acesta atinge degetele si podul palmei atunci este marimea corecta. In cazul in care spatiul este prea mare, atunci orienteaza-te spre un maner mai mic.

 

O alta metoda este de a masura cu un liniar in mod paralel cu degetul inelar si cel mijlociu. Fixeaza liniarul incepand de la linia mijlocie pana la varful degetului inelar. Marimile standard ale unui grip tenis sunt: L0, L1 (10.5 mm), L2 (10.8 mm), L3 (11.1 mm), L4 (11.4 mm) si L5 (11.8 mm). Marimile L0 si L1 sunt utilizate de catre copii, iar marimea L2 este ideala pentru femei.

 

Daca achizitionezi online, vei fi ajutat de un specialist pentru a stabili marimea corecta a manerului. Daca iti alegi o marime mai mica poti adauga gripuri racheta care sa fie potrivite cu profilul palmei, insa daca alegi o marime mai mare nu se mai pot face modificari.

 

gripuri racheta

 

2. Tipuri de gripuri racheta

Poti alege un grip sau un overgrip in functie de racheta respectiva. Daca ti-ai achizitionat o racheta tenis si ti se potriveste, atunci inseamna ca acel grip racheta este suficient. Dupa un timp s-ar putea sa se uzeze si atunci va trebui sa-l schimbi. In cazul in care ai nevoie sa maresti grosimea manerului, atunci iti recomandam sa alegi un overgrip. Acesta va spori grosimea manerului cu o jumatate de numar. In plus, acesta va ajuta la eliminarea transpiratiei palmei in timpul jocului si priza rachetei va deveni mai confortabila.

 

3. Materiale gripuri racheta

Manerul unei rachete de tenis este alcatuit din terminatia ramei de unde se tine racheta, acoperita cu un material numit grip sau overgrip. Materialele din care poate fi confectionat un grip racheta pot fi sintetice sau din piele.

 

Alege o racheta tenis potrivita pentru tine si gripuri racheta de calitate, care te vor ajuta sa obtii performanta dorita. Mult succes!

 

Share

803total visits,1visits today