Obtineti eficienta pe sosea cu o cursiera

October 15th, 2013

Bicicletele existente momentan pe piaţă asigură în totalitate nevoile şi cerinţele fiecărui biciclist în parte. Dacă sunteţi mai mult decât un biciclist începător, vă recomandăm să experimentaţi senzaţia de libertate oferită de o cursiera.

 

Aveţi nevoie de o bicicletă rapidă, care iubeşte accelerările pe şosea? Atunci cursiera este cea mai potrivită alegere. Acest model de bicicletă va deveni partenerul potrivit în călătoriile voastre în ţară şi străinătate.

 

Orice tip de bicicletă oferă atât avantaje, cât şi dezavantaje în funcţie de locul în care doriţi să o utilizaţi. Eficienţa este unul dintre factorii importanţi de care trebuie să ţinem cont în cazul oricărei biciclete. Vă invităm să descoperiţi în acest articol dacă o cursiera vă oferă eficienţa de care aveţi nevoie.

 

Care sunt beneficiile unei cursiere?

Cursiera este un model de bicicletă ideală pentru antrenamentul ciclismului de şosea, curse sau viteze. Nu este recomandată începătorilor, ci mai degrabă persoanelor care caută performanţă ridicată şi eficienţă în traseele de pe şosea.

 

Cel mai important beneficiu este că o cursieră atinge o viteză mare, care vă va oferi în acelaşi timp o libertate mare de mişcare. Pe suprafeţele de şosea şi asfalt, cursiera circulă uşor şi vă va asigura un maxim de siguranţă. Astfel, cursiera este potrivită pentru accelerări, sprinturi şi ascensiuni rapide, îndrăgite de orice biciclist experimentat.

 

Greutatea unei cursiere este mică, pentru a vă oferi maximă uşurinţă în pedalare şi aerodinamică la superlativ.

 

Aşadar, cu ajutorul unei cursiere veţi obţine eficienţa dorită în cursele lungi de şosea, sau chiar în competiţiile de ciclism la care veţi participa.

 

cursiera

 

Sfaturi de care să ţineţi cont în alegerea unei cursiere

Înainte de a achiziţiona acest model de bicicletă, există anumiţi factori după care este bine să vă ghidaţi:

 

  • Mărimea cadrului: Alegerea unei biciclete ţine în principal de înălţimea utilizatorului, dar şi de mărimea cadrului. Cum alegeţi bicicleta potrivită? Cel mai uşor este fie să vă măsuraţi înălţimea între picioare şi să vă ghidaţi dupa acestă dimensiune, fie vă măsuraţi înălţimea totală şi vă ghidaţi după aceasta din urmă.

 

  • Lungimea cadrului: Este un alt factor important de care este bine să ţineţi cont. Pentru a găsi cel mai potrivit cadru, este recomandat să probaţi bicicletele înainte de a le achiziţiona. Bicicleta trebuie să asigure o poziţie cât mai confortabilă şi relaxantă în timpul pedalării, deoarece vei petrece mult timp în traseele de pe şosea.

 

  • Materiale de calitate: Materialele componente ale bicicletei trebuie să fie de cea mai bună calitate, mai ales atunci când vorbim de o cursieră. Investiţia mare trebuie să susţină şi acest factor, deoarece bicicleta trebuie să ofere durabilitate şi rezistenţă în timp. Cadrul unei cursiere poate fi confecţionat din mai multe materiale: aluminiu, carbon etc.

 

  • Componente: Cursiera trebuie să ofere viteze mari pe şosea, pentru distanţe mari. Alege o cursieră cu angrenaje triple (3 plăci) sau de tip Compact (2 plăci) pentru a avea suficientă forţă de a propulsa bicicleta.

 

Aşadar, achiziţionarea unei cursiere este o investiţie utilă pe timp îndelungat, având şanse a cunoaşte lumea alături de un partener practic şi eficient. Alegeţi cursiera pentru a obţine cea mai eficientă bicicletă pentru ciclismul de şosea!

Share

614total visits,1visits today