Patru moduri în care îți poți crește motivația de a merge cu bicicleta în fiecare zi

February 26th, 2016

Mersul pe bicicletă este o modalitate foarte plăcută de a-ți petrece timpul liber și, în plus, te ajută să te menții într-o formă de invidiat. Cu toate astea, sunt zile în care, pur și simplu, îți lipsește motivația și lași alte lucruri să te țină departe de această activitate. Se întâmplă des, nu-i așa? Iată patru sfaturi care îți vor reda plăcerea de a merge cu bicicleta în fiecare zi!

1.  Schimbă intervalul orar în care mergi cu bicicleta

 
Din cauza programului foarte încărcat, multe persoane care vor să facă sport în fiecare zi aleg să se trezească dis-de-dimineață, pentru a avea timp să meargă cu bicicleta înainte de a pleca spre serviciu. Acesta e și cazul tău?

Poate că ți-ai pierdut interesul de a pedala pentru ca te-ai săturat să te trezești cu noaptea-n cap. Chiar dacă mersul cu bicicleta la primele ore ale dimineții are nenumărate avantaje, asta nu înseamnă că trebuie să faci asta în fiecare zi. În anumite momente, corpul dă semne că are nevoie de mai multă odihnă și ar fi bine să îl asculți. Pentru asta, poți schimba intervalul orar în care faci mișcare. Pedalând seara, te eliberezi de tot stresul acumulat în timpul zilei și iei o gură de aer proaspăt înainte de culcare, astfel că somnul va fi mult mai odihnitor.

2. Partener de pedalat

 
Te-ai obișnuit să mergi de unul singur cu bicicleta și începi să te plictisești? Este momentul să îți găsești un partener! Dacă ai companie, mersul pe bicicletă devine o activitate foarte amuzantă și antrenantă, iar timpul trece mult mai repede, fără să îți dai seama. În plus, îți poți face un prieten care are pasiuni comune, iar discuțiile vor fi foarte plăcute.

3. Un nou traseu

 
În mod inevitabil, același drum parcurs în fiecare zi, pe o perioadă lungă de timp, devine monoton. De aceea, o bună idee ar fi să schimbi traseul cât de des poți, astfel încât să nu te saturi de aceleași locuri. Căutând rute noi, vei fi motivat să mergi mai mult cu bicicleta, pentru că ai ocazia să vezi locuri foarte interesante, pe care nu ai apucat să le descoperi încă.

4. O bicicletă nouă

 
Fără îndoială, una dintre cele mai eficiente modalități de a crește motivația este să îți cumperi o nouă bicicletă. În acest fel, vei fi curios să testezi “jucăria” în diverse situații și locuri, să vezi ce poate să facă, să îi încerci frânele, vitezele și fiabilitatea. Ce înseamnă asta? Că vei petrece mai mult timp pe bicicletă și o vei folosi cu mai mult interes.
 
Sport Addict oferă persoanelor care iubesc sportul zeci de modele de biciclete realizate din materiale de cea mai bună calitate, potrivite pentru orice tip de activitate – de la biciclete pentru copii, biciclete pliabile, cursiere, BMX, biciclete electrice și multe altele.

Sursa: www.ilovebicycling.com

Share

520total visits,4visits today