Porti si plase hochey pentru sport de performanta

June 11th, 2014

Hochey este un sport de echipa care se caracterizeaza prin rapiditate si eficienta. Aceasta activitate sportiva se poate practica fie pe gheata, fie pe iarba in spatii special amenajate. La fel ca orice sport, necesita adoptarea unui echipament corespunzator si accesorii specifice.

 

Un echipament hochei este compus dintr-o vestimentatie adecvata, o crosa hochei, puc, casa de protectie si o pereche de patine gheata. In plus, trebuie sa tii cont si de amenajarea terenului unde ai nevoie de porti si plase hochey profesionale care sa corespunda standardelor internationale.

 

Porti hochey

Pentru achizitionarea unor porti si plase hochey trebuie sa tii cont de anumiti factori de baza. Orice poarta de hochey trebuie achizitionata in functie de suprafata pe care se practica acest sport: iarba, strada sau pe gheata. De regula poarta este de dimensiuni mici fata de alte modele de porti sportive si serveste la inscrierea golurilor. Barele porti sunt realizate de obicei din otel pentru a conferi rezistenta si durabilitate in timp. Modelele de porti pot fi gasite pentru seniori sau juniori, dimensiunile fiind diferite. Fiecare model trebuie sa fie in conformitate cu normele Federatiei Internationale de Hochei.

 

porti si plase hochey

 

Plase hochey

Pe langa poarta ai nevoie de o plasa care sa se potriveasca dimensiunii respective. Se confectioneaza din plasa impletita manual, iar ochiurile au un diametru specific in functie de modelul ales. Materialele utilizate pot fi poliester sau polipropilena, iar firul plasei are o anumita grosime in functie de fiecare model in parte. Rolul principal al plasei este de a retine pucul in poarta pentru a nu aluneca pe gheata.

 

Orice poarta sau plasa de hochei este o investitie considerabila, insa de viitor pentru toti jucatorii care practica acest tip de sport. Este nevoie sa fi atent in momentul achizitiei porti si palse hochey in special la calitatea si materialul echipamentelor, pentru a oferi cele mai bune conditii de practicare. Mult spor in sportul preferat!

 

Share

262total visits,1visits today