Am un copil mic. Cum sa aleg un scaun de bicicleta?

June 13th, 2018

Un scaun de bicicleta pentru copil este esential in trafic dar si pentru siguranta lui. De asemenea plimbarile si exercitiile tale in aer liber pot avea un insotitor simpatic, cu care vei petrece un timp grozav.

Cand alegi scaune de bicicleta pentru copii trebuie sa tii cont de urmatoarele:

⇒ Poate fi atasat un scaun bicicletei tale? – acest lucru este esential. Verifica daca la modelul respectiv poate sa fie prins scaunul pe porbagaj sau in fata. Designul unor biciclete mai sofisticate nu au un spatiu special pentru asta. Lipsa portbagajului ne poate spune ca nu putem atasa dar si un cadru inclinat sau prea scurt, pipa de sub manere prea scurta, cabluri care pot sa interfereze cu scaunul etc. Totusi exista si modele de scaune care nu necesita portbagaje. 

De asemenea intereseaza-te cat de usor se instaleaza si daca ai nevoie de unelte sau dotari suplimentare la bicicleta pentru a le prinde.

⇒ Varsta copilului- pentru copiii foarte mici, sub 3 ani, exista scaune de bicicleta care sunt concepute special, cu mai multe centuri si elemente de siguranta. Se ataseaza in fata bicicletei, acolo unde copilul poate fi mai bine supravegheat, are vizibilitate buna si poti discuta si interactiona cu el pe tot timpul mersului. Majoritatea sunt prevazute si cu un suport pentru somn, in caz ca cel mic adoarme.

Cele pentru copii mai mari pot fi puse si in spate. Specialistii spun ca acestea sunt mai sigure in caz de caderi. In nici un caz nu transportati un copil sub 6-7 ani direct pe portbagaj, fara sa fie fixat in scaun. Scaunele au marimi diferite asa ca cititi cu atentie descrierile produsului, pentru ce varste sunt potrivite.

⇒ Greutatea copilului- scaunele de pus in spatele bicicletei au de obicei ca greutate ceruta standard intre 18 si 30kg. Daca aveti un copil peste 3 ani dar cu greutate mica, este bine sa folositi tot scaune de prins in fata, pana mai creste. Indiferent de varsta, daca greutatea maxima este depasita, scaunul nu mai are aceeasi eficienta.

⇒ Accesoriile scaunului– unele scaune de bicicleta pentru copii vin set cu casca de protectie, fiind in acest caz avantajoase ca pret. Un accesoriu util este un spatiu pentru maini, un fel de minighidon de care cei mici se pot tine, facand astfel calatoria mai sigura dar si impiedicand copilul sa apuce parintele sau alte obiecte in mers.

Importante sunt si sistemele de sustinere a picioarelor, prevenind copiii sa alunece din scaun sau sa atinga rotile cu picioarele. Aceste suporturi au niste curele reglabile. Protectiile pentru vant/ploaie sunt, de asemenea, accesorii folositoare.

 

Marimea si greutatea scaunului- unele biciclete au specificatii clare care este marja de greutate e care o pot transporta. Asa ca o idee buna este sa calculezi greutatea ta, a copilului (tinand cont si ca va mai creste) si sa vezi cam ce greutate mai poti adauga in plus.Vei circula mult mai simplu cu un scaun mai usor, pe cand unul mai greu poate afecta echilibrul si iti poate crea dificultati la pedalare. Unele scaune sunt doar din plastic, deci avantajoase ca si greutate. Dar daca este un copil mic sau planifici sa mergi pe drumuri lungi, va fi mult mai confortabil pentru copil un scaun tapitat, cu suport pentru cap cu suspensii.

Pret si garantie- este important ca un scaun de bicicleta pentru copii sa aiba garantie, in caz ca se defecteaza ceva. Cele mai bune preturi par sa fie cele din magazinele online, uneori au si transport gratuit. Cumparati un scaun de bicicleta folositor si de calitate din magazinul nostru Sportaddict.ro

Share

1488total visits,1visits today