Sporturile de vara si beneficiile lor- Inotul

July 6th, 2018

Înotul nu este doar un sport de vară, se poate practica în orice anotimp, dar temperaturile plăcute ale verii îl fac să fie preferatul numărul unu al sezonului. Fie că este vorba de o bălăcelă la un bazin local, de o ieșire la un lac din apropiere în weekend sau de o vacanță mai lungă la mare, bucurați-vă de apă, de soare, de mișcare.

Beneficii pentru sănătate ale înotului:

  • → ajută la tonifierea musculaturii- de fapt a majorității grupelor de mușchi de pe suprafața corpului: picioare, brațe, spate etc. Îmbunătățește postura corporală, ajută la flexibilitatea articulațiilor și ligamentelor.

  • → Poate ajuta în cazul unor probleme psihomotorii, recuperarea după accidente cerebrale sau alte afecțiuni ale mușchilor/ articulațiilor. Este de asemenea foarte recomandat gravidelor eliminând durerile de spate.

  • → Și copiii hiperactivi, cu deficit de atenție sau probleme de dezvoltare pot avea multe beneficii de la acest sport și de aceea recomandăm înscrierea lor la un curs de înot: le consumă energia în exces, îi ajută să devină mai sociabili, să interacționeze cu alți copii, le stimulează stima de sine

  • Stimulează inima și sistemul circulator, contribuie la menținerea tensiunii arteriale în valori normale, reduce riscul de a dezvolta boli cardio-vasculare.

  • → Practicat regulat poate ajuta și la pierderea excesului de greutate și dezvoltarea fizică sănătoasă. Mișcarea în apă este foarte eficientă în acest sens, deci te poți înscrie la un curs de aerobic în apă sau poți merge prin apa mării (nivelul să fie până dincolo de genunchi)

  • → Relaxează și contribuie la eliminarea stresului, anxietății, depresiei.

  • → Este un sport distractiv care poate fi practicat indiferent de vârstă, sex, greutate corporală.

Echipament

Echipamentul de care ai nevoie este și el ieftin, simplu, accesibil oricui- costum de baie, cască, loțiune de protecție solară, eventual ochelari, și alte accesorii gonflabile ajutătoare pentru începători.

Este recomandat să porți ochelari de apă mai ales la bazin unde se folosește clor și alte substanțe chimice dezinfectante dar și dacă îți place să înoți sub apă.

La mare te poți bucura de un set de snorekling sau de alte accesorii creative. 

Share

976total visits,1visits today