Stalpi si fileu volei pentru competitii sportive

June 11th, 2014

Volei este o activitate sportiva care poate fi practicata in aer liber sau in spatii interioare special amenajate. Indiferent daca practici acest sport la nivel competitional sau doar pentru putina miscare, ai nevoie de echipamente si accesorii corespunzatoare.

Orice meci de volei nu poate fi jucat decat cu ajutorul unor echipamente de baza precum stalpi si fileu volei. Achizitioneaza echipamentul corespunzator in functie de terenul de joc dar si suprafata amenajata.

 

Fileu volei

Cateva caracteristici de care sa tii cont in momentul achizitionarii unui fileu volei, este grosimea firului, lungimea si inaltimea sa. De regula, fileul este realizat din ochiuri patrate cu latura de 10 cm confectionate din sfoara. La extremitati, fileul este marginit de o panza alba cu o latime de 7 cm pe fiecare parte. Fiecare capat al panzei are un loc special pentru fixarea de stalpi si mentinerea ei intinsa. Inaltimea fileului difera la fete fata de baieti, fiind de 2.24 m la senioare si junioare, iar la baieti de 2.43 m pentru seniori si juniori.

 

De asemenea, este bine sa optezi pentru un fileu prevazut cu toate accesoriile de prindere necesare pentru instalarea sa pe teren. Fileurile sunt reprezentate recomandate pentru zone cu asfalt sau plaje precum parcuri sau alte locuri publice si competitii sportive din sali.

 

stalpi si fileu volei

 

Stalpi si fileu volei

Orice fileu necesita fixat pe teren cu ajutorul unor stalpi, pe care ii alegi in functie de suprafata de joc. Astfel, pentru amenajarea intr-o sala de sport sau in spatii exterioare poti alege stalpi volei mobili sau independenti. Cu ajutorul stalpilor, fileul poate fi ridicat pana la inaltimi de aproximativ 250 cm, in functie de tipul jocului. Forma stalpilor poate fi circulara sau dreptunghiulara, insa acestia nu pot fi utilizati decat in anumite spatii de joc. Stalpii pot fi utilizati si pentru alte sporturi de echipa precum badminton, tenis de camp etc.

Asadar, asigura-te ca oferi cele mai bune conditii de joc cu stalpi si fileu volei profesionale de la producatori specializati in acest tip de sport. Mult succes!

 

Share

2600total visits,5visits today