Ziua Mediului sau Cum să consumăm cu grijă pentru un mediu sănătos

June 5th, 2015

Știați că încă din 1972, sărbătorim mereu în data de 5 iunie Ziua Mediului?

Noi nu, iar ceea ce am mai aflat este că, sub sloganul de anul acesta “7 miliarde de vise. O singura planetă. Consumă cu grijă.”, Organizația Națiunilor Unite îndeamnă tot mapamondul să conștientizeze că avem o singură planetă pe care trebuie să o menținem sănătoasă, iar un mod prin care putem face acest lucru este să ne schimbăm obiceiurile de consum și să fim conștienți de impactul ecologic pe care îl au acțiunile noastre.

Haideți astăzi să sărbătorim împreună natura, iar primul lucru pe care îl putem face este să lăsăm mașinile acasă și să alegem bicicleta. Sunt 7 miliarde de vise, iar noi îți prezentăm 7 motive pentru care să alegi bicicleta în locul mașinii?

  • 1. Pentru că ești mai sănătos, îți îmbunătățește sistemul cardio-vascular, combate sedentarismul, tonifică musculatura și vei avea un tonus și o rezistență fizică de invidiat.
  • 2. Pentru că te eliberează de stres și vei fi mult mai relaxat, fericit și plin de viață.
  • 3. Pentru că e distractiv și te încarcă cu energie atunci când mergi pe bicicletă alături de familie, prieteni și oameni dragi ție. În plus te vei putea bucura de peisaj, de natura generoasă din parcuri și vei respira aer curat.
  • 4. Pentru că e mai eficientă și economică decât un autoturism căruia îi trebuie combustibil, sume pentru întreținere și pentru utilizarea lui.
  • 5. Pentru că e la modă, iar prietenii noștri europeni cum ar fi Olanda sau Cehia au deja o tradiție în folosirea bicicletei ca mijloc de transport.
  • 6. Pentru că nu îți vei face griji că nu găsești un loc de parcare și vei scăpa de traficul aglomerat.
  • 7. Cel mai important motiv este că nu poluează! Alegând bicicleta, vom reduce astfel emisiile de dioxid de carbon, oxizi de azot și metan, gaze care sunt principalele responsabile pentru efectul de seră.

Ciclism-Norvegia

Știind de ce bicicleta este mai bună decât autoturismele, haideți măcar astăzi și în weekend-uri, să respectăm mediul, sănătatea Pământului și a noastră. Să mergem cu bicicleta la școală, spre locul de muncă sau cel mai frumos la o plimbare în parcuri cu prietenii dragi.

Nu ai încă o bicicletă? Nicio problemă, SportAddict te ajută să îți alegi bicicleta de oraș potrivită pentru tine și familia ta. Aici, vei găsi o mulțime de modele, cu diferite culori și design, special create pentru bărbați, femei și copii, pe gustul fiecăruia.

Iar dacă tot începe weekend-ul, iar în agenda zilei sunt incluse activități ce promovează mediul, ecologia și dezvoltarea durabilă, putem participa împreună la paradele bicicliștilor, manifestările ecologice și evenimentele create special pentru a atrage atenția populației asupra problemelor de mediu.

Vă invitam pe toți să ne punem astăzi pantofi sport în picioare și să ne luăm familia sau prietenii la o plimbare pe role, biciclete, skateboard sau pur și simplu o plimbare pe jos în parcuri, sărbătorind mediul în care trăim.

Avem o singură planetă! Haideți să ne îndeplinim cele 7 miliarde de vise!

Cu gandul la voi și la mediu,

Echipa SportAddict!

 

 

 

Share

461total visits,1visits today