SUP

Nu exista produse conform criteriilor selectate.

Stand Up Paddle (sau SUP, mai pe scurt) este un sport care a devenit din ce in ce mai popular in toata lumea. In mod practic inseamna surfing-ul pe o placa in picioare, folosind o vasla.

Placile Paddle isi au originea in Polynezia. Constructorul de nave, John Webber, il insoea pe capitanul James Cook in Insulele Sandwich în 1778. De la el ne-a ramas o gravura care descria un surfer pe un Paddle Board, un accesoriu usor de navigatie locala folosit pentru deplasarea pe distante mici intre insule. Mai tarziu, in anii '30 Thomas Edward Blake pioniereaza Puddle Board-ul modern. El a construit o placa folosind lemn rosu de wiliwili, copac tropical, pe care a gaurit-o si a acoperit-o la suprafata, creand prima placa goala. Sportiv de performanta, el a castigat cu una dintre aceste placi Pacific Coast Surfriding Championship, doi ani mai tarziu. Reintors in Hawaii, a doborat toate recordurile de pana atunci in paddling.

Folosirea Paddle Board-urilor in competitiile de sport a castigat popularitate si au fost infiintate noi campionate de talie mondiala. Paddleboarding-ul se desfasoara, de obicei, in oceanul deschis, in timp ce participantul pluteste cu usurinta pe valuri. Profesionistii pot naviga cu viteza ore întregi si o cursa de 20-30 de kilometri este doar o incalzire pentru ei.

Modelele au evoluat si au fost facute din ce in ce mai usoare, create in special pentru echipele de salvamari. In zilele noastre, Paddle Board-urile sunt folosite pe scara larga si au depasit demult sfera competitionala. Se folosesc si in scop turistic, de agrement, la pescuit, pentru fitness si yoga etc. Se pot folosi pe orice suprafata de apa, fie ea mare, rauri sau lacuri.

Majoritatea produselor noastre din aceasta categorie sunt gonflabile, au pompa inclusa si sac de transpont. Sunt prevazute cu o vasla din aluminiu, sunt usor de transponstat si depozitat si pot fi folosite de utilizatori care au pana la 80-115 kg. Sunt confectionate din materiale de calitate ceea ce le face in acelasi timp rezistente pe termen lung si durabile chiar si la lovirea de pietre sau roci.

Platforma placii este stabila, se manevreaza usor si asigura o plutire in siguranta. Suprafata ei este moale, cu striatii anti-alunecare si pastreaza picioarele confotabil indiferent cat este de lung timpul de folosire.

Paddleboarding-ul este o combinatie de miscare si distractie si nu este greu de invatat. Daca vrei sa faci ceva trasnet in vara aceasta in vacanta ta, cumpara un Paddle Board si incepe aventura vietii tale invatand sa zbori pe ape!