Longboard

Seteaza descrescator

1 Articol(e)

Seteaza descrescator

1 Articol(e)

Asa cum si numele il arata, acest echipament sportiv si de agrement este diferit de alte skateboard-uri prin marime, este deci o placa mai lunga. Primele loangboard-uri au fost inventate de catre surferii din Hawaii in anii 1940-1950, in special pentru a face surfing in valurile foarte mari. Cele dintai echipamente sportive longboard cu roti au fost fabricate si scoase pe piata mai tarziu, in 1959, de firma Makaha, Jack's, and Hobie.

Daca la inceput rotile erau din metal si placa din lemn greu, modelele au evoluat in timp, cele moderne fiind confectionate din materiale diverse incluzand lemn de mesteacan, bambus, artar, koa, stejar, fibra de sticla, aluminiu si fibra de carton. Imbunatatirile tehnice aduse au permis ca longboard-urile sa devina forte populare fiind una dintre placile cu cea mai mare mobilitate, rezistenta si manevrabilitate. Design-ului permite o plimbare mai fluida si mai usoara, utilizatorii facand viraje largi care seamana cu miscarea de surfing pe valuri.

Longboard-urile sunt clasificate in functie de stilul de skating. Astfel exista urmatoarele modele: cruising, downhill racing, slalom racing, sliding, freeriding, dancing si long distance racing. Numele poate suna foarte strain dar cunoscatorii stiu exact cum se folosesc longboardur-ile din fiecare categorie. Practic pot rula cu viteza pe mai multe tipuri de suprafete, chiar si pe cele cu borduri si hopuri.

Ca si format, poti alege o placa Directionala pentru deplasarea inainte, sau una Simetrica ce permite deplasarea in toate directiile. Unele pot fi foarte flexibile, excelente pentru suprafetele accidentate, altele mai rigide, potrivite pentru stilurile freeriding si downhill, pentru rularea pe suprafete mai drepte. Cititi cu atentie specificatiile produselor.

In alegerea unui longboard trebuie sa tii cont de nivelul tau de performanta. In magazinul nostru online avem modele pentru toate categoriile: incepatori, medii si profesionisti. Va puteti documenta asupra a ceea ce vi se potriveste si apoi comanda numai cu un clic.

Modelele oferite sunt diverse, iar culorile potrivite pentru toate varstele si personalitatile. Anumite elemente de design te duc instantaneu cu gandul la valuri si surfing in Hawaii, altele promoveaza stilul urban street surfing. Materialele din care sunt fabricate sunt de calitate iar preturile accesibile.

Alege acum un longboard pentru un skating cu viteza si eleganta.