Este un scuter electric ce iti poate face deplasarea urbana mai usoara. Termenul tehnic este self-balancing scooter (scuter cu balans automat) sau self-balancing two-wheeled board (placa cu doua roti si balans automat), insa de obicei la noi le vei gasi si cu denumiri precum hoverboard, skateboard, powerboard sau freewheel. Functioneaza cu ajutorul unui giroscop. Cand apesi bordul cu picioarele, acesta masoara presiunea si trimite semnale catre niste senzori ce pun in miscare placa.
Ce trebuie sa stii ca sa alegi un hoverboard potrivit
Atentie, se foloseste doar pe suprafete plane, nu si denivelate.
Incepatorii pot avea probleme de echilibru- pentru a scapa de aceasta problema poti alege un hoveboard cu balans automat care are si un modul pentru incepatori. Amatorii de senzatii tari si adrenalina pot selecta modul normal sau pe cel extrem, daca este prezent.
Uita-te dupa un hoverboard cu roti ergonomice, aderente, acoperite cu cauciuc pe zona de rulare, rezistente (fara camera) si cu un diametru adecvat. Un diametru mai mare ajuta la atingerea unei viteze maxime de deplasare mai ridicate si la trecerea peste obstacole mai mari.
In mod normal un scuter poate aborda pante de 10-15 grade, dar se gasesc si modele mai extreme.
O greutate mai mica a acestui echipament te va avantaja mai ales atunci cand trebuie sa o cari in mana in autobuz, pe scari etc. De ajutor in acest sens este si o husa de transport in care sa il pui.
Carcasa trebuie sa fie solida dar nu din metal caci acesta adauga la greutatea hoverboard-ul.
Anumite modele mai scumpe pot avea si alte utilitati si accesorii: telecomenda, lumini LED, conexiune Bluetooth. Nu sunt indispensabile functionarii hoverboard-ului dar poti opta pentru ele.
Verifica indicele IP care reprezinta etansietatea la praf si apa, foarte importanta sa fie mare, peste 65, deoarece acest echipament se foloseste afara, posibil si in mediu umed, prin balti, ploaie etc.
Avantajele folosirii unui hoverboard
Te ajuta sa ajungi mai usor acolo unde ai nevoie (la scoala, la lucru etc). Sunt cool, poti iesi cu ele impreuna cu prietenii.
Are un aspect modern si poate fi folosit atat de catre copii cat si de adulti.
Este simplu de manevrat si usor de intretinut.
Masa maxima suportata de hoverboard
Majoritatea modelelor pot cara maxim 110 -130 kg. Daca aceasta este depasita constrant, performantele hoveboard-ului scad. Este o caracteristica importanta de care trebuie sa tii cont atunci cand le cumperi. La unele modele exista si o greutate minima prevazuta, sub care scuterul nu porneste din loc.
Viteza maxima de deplasare a hoverboard-ului
Majoritatea modelelor ating 10-15 km/h (ritm de alergare usoara), foarte rar ajung pana la 20.
Autonomia si timpul de incarcare
O incarcare a bateriilor dureaza 2-3h si tine 10-20km, in funtie de specificatiile modelului.
Cauta un model cu indicator vizual al nivelului de incarcare pentru a vedea mai usor cand sunt incarcate.
Cookie-urile ne ajută să oferim serviciile noastre. Utilizând aceste servicii, acceptați modul în care utilizăm cookie-urile.